Pe de alta parte, compania angajeaza in acest an 1.500 de persoane pentru fabricile de la Codlea (judetul Brasov) si Satu Mare, se arata intr-un comunicat al Dräxlmaier.

"Dinamica pietei auto la nivel international are impact asupra comenzilor livrate de fabricile din Romania: restructurarile din Pitesti sunt o consecinta directa, dar, in acelasi timp, alte locatii precum Codlea sau Satu Mare, care livreaza comenzi catre alti clienti, cunosc o extindere a afacerii si a personalului, cu peste 1.500 de angajati in acest an", se spune in comunicatul citat de Mediafax.

Compania precizeaza ca va respecta legislatia in ceea ce priveste disponibilizarile, consultarea cu sindicatele reprezentand una dintre etapele procesului. Totodata, va oferi angajatilor restructurati pachete compensatorii conform legii, si-i va sprijini, impreuna cu autoritatile locale si consultanti specializati, sa se reintegreze cat mai repede pe piata muncii.

"Asa cum prevede politica companiei, vom oferi angajatilor din posturile restructurate sprijin pentru o tranzitie cat mai rapida si facila catre un nou loc de munca. In acelasi timp, Grupul Dräxlmaier isi mentine planurile de extindere in Romania, planificand in acest an noi investitii si crearea a peste 1.500 de noi locuri de munca in Codlea si Satu Mare", a declarat in comunicat Bernd Schmitt, directorul fabricii Dräxlmaier Pitesti.

In septembrie 2012, cei 2.400 de angajati ai fabricii din Pitesti au facut greva generala pentru marirea salariilor, sustinand ca angajatorul nu vrea sa-si respecte obligatiile prevazute in contractele colective de munca. Ei au solicitat atunci cresterea salariilor in raport cu rata inflatiei, acordarea de tichete de odihna si cresterea salariilor compensatorii in cazul concedierilor.

Grupul german si-a inceput activitatea in Romania in anul 1993 prin fabrica din Pitesti, avand in prezent peste 12.000 de angajati in cele cinci locatii de productie de la Pitesti, Satu Mare, Timisoara, Hunedoara si Brasov. Dräxlmaier livreaza produse si servicii din Romania catre producatorii de automobile pe panl global.