Investigatia se afla abia in faza preliminara, iar autoritatea de reglementare nu a hotarat daca va lansa sau nu o investigatie formala in aceasta privinta.

Purtatorul de cuvant al Groupon a refuzat sa comenteze, iar reprezentantii comisiei pentru bursa nu au putut fi contactati.

Groupon, lider pe piata online de vouchere si cupoane, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute revizuirea veniturilor pentru trimestrul al patrulea de la 506,5 milioane de dolari, cat a anuntat anterior, la 492,2 milioane de dolari. Compania a citat deficiente interne, modificarea rezultatului fiind cauzata de returnari de fonduri mai mari decat anticipase.

Compania a fost criticata in trecut pentru politica neortodoxa de raportare financiara inaintea listarii la bursa, eveniment ce a avut loc anul trecut, dupa ce a inclus un tip de profit neobisnuit, la care a fost nevoita sa renunte ulterior.

De asemenea, presedintele executiv, Eric Lefkofsky, a incalcat regulile comisei pentru bursa prin comentarii in perioada de dinaintea listarii, cand declaratiile oficialilor companiei sunt interzise. Directorul general, Andrew Mason, a fost si el cercetat pentru un email intern catre angajati, in aceeasi perioada, in care nega afirmatii privind evolutia companiei.

Groupon a angajat compania de audit KPMG pentru a se asigura ca respecta pana la sfarsitul anului standardele de raportare pentru companiile listate, potrivit Wall Stret Journal.