Grupul a publicat prima versiune a acestei harti, fara Crimeea, in mesajul de Anul Nou, pe reteaua sociala VK, cea mai populara din Rusia.  

Marti, dupa numeroase critici in Rusia, Coca-Cola a modificat harta si a adaugat peninsula, dar si Insulele Kurile, revendicate de Japonia de la anexarea lor la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, si Kaliningrad, enclava rusa situata intre Polonia si Lituania.

Coca-Cola si-a cerut si scuze pe VK.  

Insa dupa mania de aceasta data a utilizatorilor de internet din Ucraina, dintre care unii au cerut boicotul marcii, Coca-Cola a sters harta din mesajul sau de Anul Nou.  

"Dragi prieteni! Va multumim pentru atentia acordata. S-a decis eliminarea publicatiei ce a provocat indignarea", a scris filiala ucraineana a grupului pe Facebook.

Relatiile dintre Kiev si Moscova sunt la cel mai scazut nivel de la revolta proeuropeana din piata Maidan in capitala Ucrainei, reprimata in sange si care a condus la destituirea presedintelui prorus Viktor Ianukovici in februarie 2014.  

Criza diplomatica dintre cele doua tari s-a agravat si mai mult dupa anexarea Crimeii de catre Rusia in martie 2014 si conflictul armat din estul separatist prorus, care a facut peste 9.000 de morti de la izbucnirea sa in aprilie 2014, aminteste France Presse, transmite Agerpres.