"Grupul nostru are 33 de linii de productie in regiunea Europei Centrale. Oprirea productiei la fabrica de la Luka este rezultatul masurilor de optimizare a costurilor si sinergiilor cu restul capacitatilor de productie din regiune", a informat Coca-Cola HBC, potrivit Agerpres.

Presa slovaca scrie ca motivul inchiderii fabricii de la Luka este ca pe o raza de 330 de kilometri Coca-Cola HBC are alte sase fabrici in Cehia, Austria, Polonia si Ungaria, astfel incat cea mai mica fabrica din regiune, cea din Slovacia, a fost inchisa.  

In urma cu o luna, Coca-Cola HBC a anuntat ca inceteaza activitatea de imbuteliere din Republica Moldova, urmand ca sursele de aprovizionare ale Coca-Cola in Republica Moldova vor deveni Romania si Ucraina.  

Coca - Cola HBC Romania, membra a Grupului Coca - Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria bauturilor non-alcoolice din Romania. Are sediul social in Voluntari si detine trei fabrici de imbuteliere pe teritoriul tarii, localizate in Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei.