Potrivit site-ului ei oficial, compania Coca-Cola a obtinut permisiunea miliardarului american de a ii folosi imaginea pe o gama limitata de cutii de Cherry Coke. Compania americana a lansat produsul Cherry Coke in China pe data de 10 martie.

Berkshire Hathaway Inc, o firma condusa de Warren Buffett, este cel mai mare investitor in compania Coca-Cola, detinand 9,3% din totalul actiunilor acesteia, in valoare de 17 miliarde de dolari.

Warren Buffett are multi admiratori in China, o tara care isi trimite un numar mare de reprezentanti pentru a asculta discursul rostit de celebrul magnat la intrunirea anuala a actionarilor companiei Berkshire, organizata in mod traditional in orasul Omaha din statul american Nebraska.

In 2016, intrunirea actionarilor Berkshire a fost difuzata pe internet pentru prima data, oferind internautilor traducere simultana in dialectul mandarin al limbii chineze.

Warren Buffett a spus adeseori ca bea pana la cinci cutii de Coca-Cola pe zi si a glumit zicand ca el este ”un sfert Coca-Cola”, deoarece faimoasa bautura racoritoare reprezinta 25% din aportul lui caloric zilnic.

Magnatul american, in varsta de 86 de ani, le-a spus actionarilor prezenti la intrunirea anuala a actionarilor companiei Berkshire, organizata in aprilie 2016, ca nu exista nicio dovada care sa ii garanteze faptul ca va trai pana la varsta de 100 de ani daca isi va schimba regimul alimentar si va trece ”de la Coca-Cola la apa si broccoli”.

Warren Edward Buffett, nascut pe 30 august 1930, este un magnat si filantrop american, considerat unul dintre cei mai influenti investitori din lume. In martie 2017, a fost inclus pe locul al doilea in topul celor mai bogate persoane din Statele Unite, cu o avere totala neta de 78,7 miliarde de dolari.