Acest lucru este pe cale sa se schimbe, insa. Incepand de luni, o actiune Apple va costa 92,5 dolari, in scadere de la 647,5 dolari. Si asta pentru ca Apple face ceea ce se numeste o divizare de actiuni, adica detinatorii de titluri ale companiei vor avea mai multe titluri, la un pret mai mic.

Astfel, actionarii actuali ai Apple vor avea sapte actiuni in loc de una, ca urmare pretul va fi de sapte ori mai mic. Practic, pentru cei care detin deja actiuni nu se schimba nimic, vor detine titluri de aceeasi valoare, dar de sapte ori mai multe. De asemenea, valoarea de piata a gigantului nu se schimba.

De ce face Apple acest lucru? De obicei, companiile ale caror actiuni trec de 100 de dolari fac frecvent divizari de actiuni, pentru a atrage cat mai multi investitori individuali.

Miscarea vine intr-un moment interesant pentru Apple. Actiunile companiei si-au revenit in acest an, dupa caderea din 2013, si se afla doar cu 8% in spatele recordului atins in septembrie 2012, de 705 dolari pe actiune. Incepand de luni, o actiune Apple se va vinde in jurul valorii de 100 de dolari.

Actiunile Apple si-au revenit din mai multe motive, pe de o parte datorita celor 160 de miliarde de dolari pe care le plateste actionarilor ca dividende, dar si a vanzarilor si profiturilor record inregistrate de companie.

Ultima miscare a companiei care a dus la un salt al titlurilor Apple a fost lansarea recenta a sistemului de operare iOS 8, pentru iPhone si iPad. De asemenea, piata asteapta si lansarea celui mai nou iPhone, in august. Totodata, anuntul privind preluarea producatorului de echimapente muzicale Beats Electronics, cea mai valoroasa achizitie facuta de Apple in istoria sa, a dat incredere investitorilor.