Potrivit sursei citate, Apple va scoate pe piata intre 3 si 5 milioane de astfel de dispozitive pentru inceput.

Desi primele informatii despre acest gadget de la Apple au aparut la inceputul anului 2013, abia acum americanii au hotarat ca este cel mai bun moment pentru lansare. New York Times scrie ca aceasta ar putea fi cea mai importanta miscare pe care Apple o face in ultimi ani.

Multi analisti cred ca iWatch-ul va fi un obiect de lux, o combinatie intre iPhone si iPad, care va avea aplicatii de fitness sau servicii de localizare si cartografiere.

Lansarea recenta a sistemului de operare iOS 8 este pusa in legatura tot cu acest gadget, avand in vedere ca pune un accent deosebit pe aplicatiile care tin de sport si de sanatate. Astfel, iWatch ar putea fi un dispozitiv foarte bun pentru masurarea pulsului, necesar in timpul exercitiilor fizice.

Si tocmai pentru ca pe piata exista suficienti rivali pentru iWatch, toata lumea se intreaba cum va arata. Unii cred ca va fi ca un iPod Nano sau un iPhone curbat sau poate foarte similar cu un Moto 360. Mai sunt si cei care cred ca va arata ca o bratara, foarte asemanator cu Samsung Gear Fit.

Vicepresedintele Apple, Eddy Cue, spunea recent la o conferinta ca in acest moment, compania are “cea mai buna echipa de productie pe care am vazut-o in 25 de ani la Apple.”

De cealalta parte, Google lucreaza la “Android Wear”, cel mai nou sistem de operare destinat produselor purtabile, ca ceasurile inteligente.

In imagine, un prototip de iWatch, in viziunea artistului danez Esben Oxholm.