Belcea este absolvent al University of Pennsylvania-Philadelphia, PA - USA si anterior numirii in pozitia de director general a fost membru in Consiliul de Adminsitratie al CFR Marfa, scrie Mediafax.

Pana la numirea lui Belcea, conducerea CFR Marfa a fost asigurata interimar de un director general adjunct, Pavel Barculet, dupa decesul fostului manager al companiei, Dragos Alexandru Draghici.

"Cu o mare experienta in managementul unor companii cu capital privat, cariera sa a inceput in Statele Unite ale Americii si a continuat in tara ca Chief Financial Officer la Graffiti/BBDO (intre 1993 si 1994), CB Investment SRL (1995-1996), sau general manager la Prima Tv (in perioada 1996 - 2002). Din anul 2005 pana in anul 2012 a ocupat functia de vicepresedinte - responsabil cu dezvoltarea strategica la International Railway Systems S.A., iar din ianuarie 2010 pana in prezent a ocupat functia de Chief Executive Officer la Protan SA", se arata intr-un comunicat al CFR Marfa.
Belcea este membru in CA al CFR Marfa din februarie 2013.

CFR Marfa este cel mai mare operator de transport feroviar de marfa din Romania, cu o cota de piata de 54,8 % la nivelul anului trecut.