Inainte de a-ti da toate detalii necesare, sa-ti spunem ce inseamna aceste aplicatii!

De exemplu, prin Street View, romanii pot sa vada imagini panoramice din opt de orase din tara – Bucuresti, Arad, Oradea, Brasov, Timisoara, Cluj, Constanta si Sibiu.

Concret, cei de la Google au fotografiat imagini din locurile publice, insa au avut grija sa stearga fetele oamenilor si placutele de inmatriculare ale masinilor pentru a nu putea fi identificate.

Pentru ca aplicatia ofera o reprezentare identica cu cea din realitate, cei care stiu adresa exacta a imobilului in care vor sa-si cumpere un apartament pot sa verifice daca in apropiere exista loc de parcare pentru masina, un parculet de joaca pentru copii sau chiar un supermarket.

Atentie insa, imobilul trebuie sa se afle in unul dintre cele opt orase fotografiate pana acum.

Cine e mai bun? Google Street View sau cei de la Norc?

In timp ce americanii de la Google au reusit sa acopere pana acum doar 6.000 de kilometri si sa fotografieze opt orase, cei de la Norc au bifat deja 83 de orase doar in Romania. In schimb, Google Street View este disponibila in 27 de tari, iar aplicatia romanilor in alte sase tari, in afara de Romania, respectiv Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia si Rusia.

Mai mult, aplicatia Norc ofera imagini panoramice din cele 83 de orase si poate fi folosita gratuit de agentii imobiliare pentru promovarea imobilelor aflate la inchiriere sau vanzare sau chiar de cei care-si cauta o casa.

Un britanic a slabit cu Street View

Anul trecut, un britanic supraponderal, in varsta de 56 de ani, s-a recunoscut in imaginile din Google Street View si, ingrozit, a decis sa slabeasca. In prezent, de la 130 de kilograme a ajuns la 89 de kilograme, potrivit The Telegraph.

Aplicatie controversata

Chiar daca multi considera aplicatia Street View una utila, exista si cazuri in care cei de la Google au interceptat convorbiri si date confidentiale, in timp ce fotografiau strazile.

AFP scria recent ca Autoritatea americana pentru Telecomunicatii a anuntat ca va ancheta gigantul american dupa ce reprezentantii companii au recunoscut ca au colectat date private, precum mailuri sau parole.