Am gasit deja biroul si urmeaza sa incepem sa formam si o echipa”, spune acum Dan Bulucea despre primele miscari pe care le face de cand a fost numit seful companiei in Romania, la inceputul lui noiembrie.

Demersurile de deschidere a unui biroul la Bucuresti au inceput insa de acum cateva luni”, mai spune el.

Pentru inceput, echipa nu va fi formata din mai mult de zece oameni, cu precadere specializati in marketing, vanzari si suport. Ulterior insa, pe masura ce operatiunile vor fi extinse pe piata locala, si numarul angajatilor va creste, spune Bulucea.

Alaturi de echipa locala vor lucra angajati din toate colturile lumii, chiar daca nu vor raporta direct biroului local, ci nu vor face practic decat sa deserveasca prin activitatea lor si piata din Romania.

Pana acum, activitatea Google de aici a fost coordonata de o echipa de zece oameni din Irlanda, unde se afla cel mai mare centru operational din regiune, dintre care patru romani. Angajatii din centrul de cercetare si dezvoltare din Elvetia s-au ocupat de adaptarea si localizarea serviciilor folosite de consumatorii romani, iar componenta de suport s-a facut din Polonia.

In ceea ce priveste obiectivele Google pentru piata locala, acestea sunt extinderea gamei de servicii localizate, cresterea vizibilitatii si numarului de companii care folosesc mediul online la nivel mondial, conform sefului filialei locale a companiei, Dan Bulucea.

Inainte de 2000, produsele localizate, in limba romana, nu erau prea populare. Odata cu cresterea numarului de utilizatori insa au devenit o prioritate”, spune Bulucea.

In centrul atentiei vor fi servicii precum Google Maps si cele de publicitate online, insa unul dintre cele care ar putea fi adaptate pietei locale in curand este Street View, serviciul online unde pot fi vizualizate imagini panoramice cu strazile din principalele orase ale lumii, dar care pana acum le-a ocolit pe cele din tara noastra.

Cititi mai multe despre planurile pentru biroul din Romania al Google pe www.businessmagazin.ro