Banca a obtinut un profit net de 168 milioane de dolari in trimestrul al treilea, in scadere de la 2,5 miliarde de dolari in urma cu un an, relateaza Bloomberg.

Directorul general Brian Moynihan, numit in aceasta luna si presedinte al Bank of America, a bugetat in total costuri de peste 70 de miliarde de dolari, legate de preluarile Countrywide Financial si Merrill Lynch, efectuate de fosta conducere.

Moynihan a spus ca puterea Bank of America de a genera profit va deveni evidenta dupa incheierea litigiilor.

"Am constatat relatii solide cu clientii, iar profitabilitatea majoritatii activitatilor s-a imbunatatit fata de aceeasi perioada a anului trecut", a aratat directorul general.

Veniturile au scazut cu 4,3%, la 21,2 miliarde de dolari. Profitul operatiunilor de trading a avansat cu 21%, la 641 milioane de dolari, excluzand impactul costurilor contabile si fiscale. In urma informatiilor, actiunile Bank of America sunt in crestere cu 0,8% la bursa din New York.

Bank of America a anuntat in luna august ca va plati 9,65 de miliarde de dolari in numerar si 7 miliarde de dolari sub forma de facilitati oferite clientilor, pentru inchiderea unei investigatii de Departamentului Justitiei privind operatiunile cu ipoteci ale bancii.

JPMorgan Chase&Co., cea mai mare banca americana, a anuntat marti cresterea profitului la 5,6 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, de la 380 milioane de dolari in urma cu un an.

Wells Fargo, cel mai mare furnizor de credite ipotecare din SUA, a raportat cresterea profitului cu 2,7%, la 5,73 miliarde de dolari.

Citigroup, a treia mare banca din SUA, a consemnat o crestere de 6,6% a profitului, in trimestrul al treilea, la 3,44 miliarde de dolari.

Goldman Sachs Group si Morgan Stanley vor anunta la randul lor rezultatele trimestriale, in aceasta saptamana.