În clasamentul realizat de Deloitte se regăsesc şi patru companii româneşti, specializate în soluţii software şi în fintech.

Câştigătorii ediţiei EMEA Fast 500 au fost selectaţi în funcţie de creşterea veniturilor înregistrate în anii fiscali din perioada 2015 - 2018, ceea ce a plasat Revolut, companie fintech din Marea Britanie fondată în anul 2015, pe primul loc în top, cu o medie a creşterii veniturilor de 39.754%.

Competiţia include companii din 22 de ţări care au înregistrat, în medie, o rată de creştere de 1.258%, în 2019.

Potrivit datelor Deloitte, dintre companiile româneşti incluse în clasament, Tremend are o creştere medie a veniturilor cu 336%, aceasta fiind urmată de Piconet (+209%), Trencadis (+167%) şi Qualitance (+162%).

Cele patru companii din România sunt specializate în soluţii software şi în fintech, toate recunoscute anterior de competiţia Deloitte Technology Fast 50, adresată jucătorilor din domeniul tehnologiei din Europa Centrală care înregistrează creşteri accelerate ale veniturilor.

Deloitte EMEA Technology Fast 500 include automat companii care au fost recunoscute anterior de clasamentul Deloitte CE Fast 50, pentru care înscrierile se desfăşoară în această perioadă.

Pentru a fi considerate eligibile în topul Fast 50, companiile trebuie să aibă venituri operaţionale anuale de minimum 50.000 de euro în primii trei ani (2016-2018) şi de cel puţin 100.000 de euro în 2019, să aibă sediul central în Europa Centrală şi să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să deţină drepturile de proprietate intelectuală asupra acestora.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.