Startup-ul Innoship, dezvoltatorul soluţiei de tip SaaS (software as a service) cu acelaşi nume, care permite afacerilor din retail şi e-commerce să administreze eficient propriile contracte de curierat şi multiplele opţiuni de livrare, gestionează în acest moment aproximativ 20.000 de comenzi zilnice. Soluţia Innoship poate fi integrată cu toate platformele mari de comerţ electronic, warehouse management system, ERP (enterprise resource planning), fulfillment şi marketplace active în România şi la nivel regional.

Printre clienţii companiei se află: Miniprix, Kalapod, OLX , Depanero, Network One Distribution, Dentstore, Oralix, Topline, xpertbeauty.ro, Arco Expert, Algernon, green-future.ro, mezoni.ro, Generalmotor etc.

"Runda de tip Seed Investment primită de la GapMinder VC va stimula creşterea accelerată de adopţie a Innoship în rândul retailerilor activi pe piaţa românească, dar şi primii paşi ai startup-ului spre internaţionalizare, accelerând totodată dezvoltarea de noi funcţionalităţi pentru platforma sa. Innoship optimizează interacţiunile dintre retaileri şi curieri, eficientizând costurile aferente serviciilor de curierat cu până la 25% şi crescând performanţa de livrare cu până la 15% printr-o alocare dinamică a comenzilor în funcţie de criteriile selectate de retailer în platformă. Tehnologia Innoship creşte calitatea experienţei serviciilor de curierat, asigură accesul facil la noi opţiuni de livrare rapidă, în acelaşi timp reducând substanţial costurile cu acest serviciu (...) Prin aceasta, Innoship facilitează accesul comercianţilor de toate dimensiunile la o soluţie de gestiune optimă a livrărilor, care, până acum, era disponibilă doar pentru marile platforme de comerţ electronic", se menţionează în comunicatul citat.

Startup-ul Innoship a fost fondat în anul 2019 de o echipă de seniori în sectorul de retail, supply chain, curierat şi IT.

Innoship este o companie ce îmbină tehnologia şi cunoştinţele din domeniile de curierat, supply chain şi retail. Platforma Innoship este un agregator de opţiuni multiple de livrare rapidă destinat companiilor de retail şi e-commerce, prin care comercianţii de toate dimensiunile îşi pot administra eficient propriile contracte de curierat oferind clienţilor multiple opţiuni de livrare şi servicii de transport de mai bună calitate la costuri minime.

GapMinder este un fond de capital de risc de 45 de milioane de dolari, care investeşte în companii de tehnologie create în România şi Europa Centrală, care cresc rapid la nivel internaţional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo sau Planable.