Coty a lansat oferta in Luna martie, propunand atunci un pret de 10 miliarde de dolari, care a fost ridicat saptamana trecuta la 10,7 miliarde de dolari. Cresterea sumei oferite a fost insotita de stabilirea unui termen limita, pana luni, pentru un raspuns din partea Avon Products.

Avon trece printr-o perioada dificila, cu scaderi ale vanzarilor pe unele piete, care au afectat profitul si pretul actiunilor.
Oferta nesolicitata a Coty pentru Avon a fost sustinuta financiar, printre altii, si de grupul Berkshire Hathaway controlat de miliardarul american Warren Buffett, scrie Mediafax.

Avon a respins oferta initiala de 10 miliarde de dolari fara nicio discutie sau negociere si a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca urma sa analizeze propunerea la pretul de 10,7 miliarde de dolari si sa dea un raspuns in termen de o saptamana.

Avon Products a anuntat in aceasta dimineata ca cei de la Coty si-au retras oferta ieri, la cinci zile dupa transmiterea scrisorii privind cresterea pretului propus.

Coty a precizat ca niciun membru al conducerii Avon, inclusiv directorul general Sheri McCoy, nu a raspuns solicitarilor pentru explicatii privind perioada de o saptamana ceruta pe 10 mai pentru analizarea ofertei.

Contactati de Reuters, reprezentantii Avon nu au comentat informatiile.

Reactia Coty, de a impune un termen limita si a retrage oferta daca negocierile nu incep, este caracteristica tranzactiilor efectuate in trecut de Warren Buffett. Miliardarul s-a aratat intotdeauna hotarat sa nu implice Berkshire Hathaway in rivalitati care sa umfle pretul unei achizitii si a urmat mereu o strategie simpla, de a propune un pret considerat corect si a retrage oferta in lipsa unui raspuns ferm.

Mai multi actionari ai Avon au declarat recent pentru Reuters ca oferta Coty este prea scazuta, insa companiile ar trebui "cel putin" sa negocieze.

Avon are venituri anuale de aproape trei ori mai mari decat Coty, iar producatorul de parfumuri a indicat ca nu doreste sa lanseze o oferta ostila (negociere direct cu actionarii, ocolind conducerea companiei).

Actiunile Avon au scazut cu 38,8% de la ultimul maxim, atins pe 16 mai 2011, pana pe 30 martie 2012, ultima sedinta bursiera incheiata inainte ca oferta Coty sa fie cunoscuta publicului.