Jonathan Soros, care a renuntat in septembrie la implicarea in conducerea activitatilor de zi cu zi ale Soros Fund, intentioneaza sa angajeze cel putin unul dintre oamenii de incredere ai tatalui sau, au spus sursele.

Fiul lui Soros vrea sa-si infiinteze propriul birou de familie, desi Soros Fund s-a transformat intr-un astfel de vehicul de investitii anul trecut, cu ajutorul lui David Kulsar, in prezent director de risc la Soros Fund. "Jonathan vrea sa-si administreze o parte a banilor, asa ca Soros Fund l-a ajutat", a declarat una din sursele citate.

Jonathan Soros a fost angajat la biroul unui judecator federal inainte de a se alatura fratelui sau Robert in 2002 la supravegherea operatiunilor fondului de investitii ale familiei. George Soros are cinci copii.

Nu exista semne ale unui conflict intre tata si fiu, scrie Reuters, insa schimbarea vine dupa un an in care s-au inregistrat transformari importante si pierderi mari la firma de investitii cu active de 25 miliarde de dolari fondata de Soros.

Vara trecuta, Soros Fund a anuntat ca va inapoia investitorilor circa un miliard de dolari si se va transforma intr-un birou de familie. Schimbarea a permis firmei sa evite termenul limita de 30 martie pentru inregistrarea la autoritatile din SUA ca administrator de investitii.

Firma administreaza in cea mai mare parte banii lui George Soros, ai familiei si fundatiei infiintate de acesta. Schimbarile au continuat cu revenirea in septembrie in firma a lui Scott Bessent, un fost discipol al lui Soros, care a preluat supravegherea operatiunilor de la cei doi fii ai miliardarului, Jonathan si Robert.

De asemenea, 2011 a fost un an dificil din punct de vedere financiar pentru Soros Fund. Principalul vehicul de investitii, Quantum Fund, a pierdut circa 15% din valoare, au spus doua surse. In acelasi an, fondurile de hedging au scazut in medie cu 5%.

Soros a devenit foarte cunoscut dupa ce a facut intr-o singura zi un profit record de un miliard de dolari mizand impotriva lirei sterline in 1992.