Potrivit unui comunicat al companiei, compania-mama, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.

“Pentru grupul Arçelik investitiile in Romania au fost dintotdeauna importante, iar aceasta noua investitie ne va permite sa transformam Romania intr-un hub de productie pentru intreaga Europa. Noua fabrica de masini de spalat rufe are potentialul de a transforma Romania intr-o forta globala in industria electrocasnicelor, intrucat va creste capacitatea de productie a Arctic in Romania. Proiectul reprezinta o investitie importanta a grupului Arçelik pentru economia Romaniei, in ceea ce priveste valoarea taxelor generate, dezvoltarea infrastructurii in zona si dezvoltarea profesionala a fortei de lucru locale”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Potrivit reprezentantilor companiei, pana in 2024, proiectul din Dambovita va crea 480 de locuri de munca intr-o regiune cu una din cele mai mari rate ale de somajului din Romania.

Arctic are o istorie de peste 45 de ani in Romania, iar din 2002, grupul turcesc Arçelik a investit peste 130 de milioane de euro in dezvoltarea capacitatii de productie a fabricii de frigidere din Gaesti, aceasta devenind cea mai mare unitate de productie din Europa continentala.

Arctic are in Romania peste 3.000 angajati si a realizat o cifra de afaceri de 1,6 miliarde lei, in 2015. In prezent, 82% din productia totala Arctic este exportata in peste 80 de tari. Principalii competitori ai Arctic pe piata electrocasnicelor din Romania sunt Beko, Whirlpool, Samsung, Indesit, Hotpoint si Electrolux.

Arçelik este prezent in 135 de tari si gestioneaza 11 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Dawlance, Defy, Arctic, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel and Altus). In prezent, grupul are aproximativ 30.000 de angajati la nivel global si 18 unitati de productie in Turcia, Rusia, Romania, China, Africa de Sud, Thailanda si Pakistan.