În cadrul acestui acord, Arcelik şi Hitachi GLS vor înfiinţa o nouă companie cu sediul în Olanda pe care Arcelik o va controla. Noua companie, care va avea uzine în China şi Thailanda, va produce electrocasnice pe care le va vinde în regiunea Asia Pacific, excluzând Japonia, sub brandul Hitachi.

"Asia Pacific va fi motorul de creştere în sectorul nostru în următorii zece ani graţie extinderii clasei sale mijlocii, a veniturilor gospodăriilor, îmbunătăţirii canalelor şi retail şi stilului de viaţă", a declarat directorul general de la Arcelik, Hakan Bulgurlu, scrie Agerpres.

Această achiziţie face parte din strategia Arcelik de a se extinde pe pieţele emergente. Arcelik vinde produse care poartă 12 mărci, inclusiv Beko, Flavel, Grundig şi Altus. În ultimii ani, compania a cumpărat mai multe active peste hotare precum Defy Appliances din Africa de Sud, Dawlance Group din Pakistan şi marca Singer din Bangladesh.

Arctic, liderul pieţei de electrocasnice din România şi unul dintre cei mai importanţi angajatori şi exportatori ai României, este parte din grupul Arcelik din anul 2002. Compania deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găeşti producând până în prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deţine şi singura fabrică Industry 4.0 din România şi una din puţinele din Europa, fabrica din Ulmi, Dâmboviţa, având o capacitate de producţie de 2,2 milioane de unităţi pe an.