Purtatorul de cuvant al companiei Rosia Montana Gold Corporation, Catalin Hosu, a declarat ca cei 392 de angajati reprezinta circa 80%, transmite Mediafax.

"Ne dorim ca aceasta situatie sa fie temporara si ca evaluarea proiectului minier sa se incheie cat mai repede, pentru a putea construi cea mai moderna mina din Romania, care sa respecte cele mai inalte standarde europene si care sa genereze mii de locuri de munca si bunastare, atat in zona Rosiei Montana, cat si pe plan national", a spus Hosu. 

El a refuzat sa ofere mai multe informatii despre zonele in care lucrau angajatii trimisi in somaj tehnic, dar si despre reducerea activitatii companiei. 

Compania Rosia Montana Gold Corporation este o societate miniera romano-canadiana care deruleaza proiectul minier de la Rosia Montana, aflandu-se in prezent in stadiul de evaluare si autorizare a acestuia.

Proiectul ar insemna exploatarea cu cianuri a zacamantului auro-argintifer din zona, astfel incat a starnit numeroase controverse si proteste.