Ancheta in cazul suspiciunii de evaziune fiscala de la Siveco, extinsa si pentru fapte din 2014. Prejudiciul ar putea ajunge la 8-9 mil. euro
Sediul SIVECO din Bucuresti. Foto: Mediafax
Ancheta in cazul suspiciunii de evaziune de la societatea Siveco a fost extinsa pentru noi fapte, care ar fi fost comise in 2014, procurorii urmand sa audieze alte zece persoane vizate in acest caz, care ar fi semnat acte nelegale, au declarat luni, surse judiciare, citate de Mediafax.
Potrivit surselor citate, odata cu extinderea anchetei, procurorii au reevaluat si prejudiciul total care ar fi fost produs de societate in dauna statului. Astfel, de la trei milioane de euro prejudiciul constatat initial, in urma extinderii anchetei acesta a fost estimat la patru milioane de euro, iar dupa adaugarea penalitatilor si a dobanzilor, ar putea ajunge la aproximativ opt-noua milioane de euro.
Anchetatorii au primit la dosar, imediat dupa declansarea anchetei, un extras de cont de la o banca din Capitala, prin care se arata ca Siveco a pus la dispozitia Parchetului Curtii de Apel Bucuresti suma constatata initial drept prejudiciu, respectiv trei milioane de euro.
Anchetatorii nu au indisponibilizat inca aceasta suma, din cauza modificarii prejudiciului constatat initial. Procurorii asteapta sa vada daca Siveco suplimenteaza suma pana la cuantumul noului prejudiciu constatat, respectiv de patru milioane de euro, au precizat sursele judiciare.
Si ANAF ar fi pus poprire administrativa pe conturile societatii, au mai spus sursele citate, fara a oferi alte detalii. Totodata, ANAF ar fi depistat, in urma unui control dispus dupa declansarea anchetei penale, o serie de nereguli la aceasta societate.
Audierile in acest caz vor continua toata saptamana, la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti fiind asteptate alte zece persoane vizate in acest caz, angajati ai Siveco care ar fi semnat actele nelegale prin care s-ar fi facut evaziunea fiscala.
Presedintele Siveco Romania, Irina Socol, si Aurora Ecaterina Crusti, presedintele comercial adjunct al companiei, au fost arestate in 9 septembrie, in dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice. Alte persoane audiate atunci de procurori sunt cercetate in libertate, dupa ce majoritatea lor si-au recunoscut faptele.
Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti o acuza pe Irina Socol ca ar fi pus bazele mecanismului evazionist in care ar fi angrenat firma pe care a infiintat-o, dupa atragerea mai multor complici, vizati si ei de ancheta procurorilor, care au recunoscut faptele si au prezentat pe larg modul in care acestea au fost comise.
Mai multe despre:
#evaziune fiscala#SIVECO
Pe acelasi subiect: