In total, compania are acum obligatii fiscale ce depasesc 240 milioane de lei.

"ANAF a identificat noi datorii fiscale, de 107 miliioane de lei, aferente perioadei 2003-2012. Controlul a fost efectuat la cererea Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI), care vrea sa privatizeze operatorul postal", au declarat surse din companie, citate de Mediafax.

In acest context, spun sursele, potentialii investitori interesati sa preia Posta Romana au solicitat autoritatilor prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante.

Termenul pentru depunerea ofertelor expira marti, 28 mai, dupa ce initial a fost stabilit pentru 11 aprilie.

Conform caietului de sarcini, investitorii interesati sa cumpere 51% din actiunile Postei Romane trebuie sa dovedesca ca detin resurse financiare pentru un aport de capital in numerar de minim 150 milioane de euro.

La privatizare pot participa doar companii, individual sau in consortiu, care indeplinesc mai multe criterii de precalificare.

Actionarii Companiei Nationale Posta Romana sunt MSI - 75% si Fondul Proprietatea - 25%. Posta este cel mai mare operator de profil si are o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, iar pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei. In prezent, Posta are circa 32.000 de angajati. Compania nu a prezentat datele financiare pentru 2012.