"In data de 15.09.2015, Tribunalul Sibiu a dispus deschiderea procedurii de insolventa Ambient SA in dosarul nr.2575/85/2015. Totodata a fost desemnata in calitate de administrator judiciar intreprinderea profesionala SIBINSOLV IUPRL din Sibiu", potrivit Ambient. 

Cu sediul central la Sibiu, Ambient SA are centre comerciale in Sibiu, Medias, Ramnicu Valcea, Alba Iulia, Blaj, Cluj-Napoca, Sighisoara, Targu Mures, Bistrita, Borsa si Sighetu Marmatiei.

Sunt spatii de mari dimensiuni, care ofera servicii integrate de comert in domeniul materialelor de constructii, al instalatiilor, amenajarilor si decoratiunilor. 

Ambient SA a fost infiintata in urma cu 22 de ani, cu capital integral romanesc. La doar patru ani de la deschidere,  numara sapte magazine doar in Sibiu si primul depozit pentru materiale de constructii.

In 2000, Universal Ambient s-a extins in afara Sibiului, prin participare directa sau prin franciza, primul magazin deschizandu-se in urma cu 15 ani la Cluj-Napoca. 

Intrata in insolventa, in aceasta toamna, Ambient trebuie sa faca fata la Sibiu unei concurente tot mai mari, in urma deschiderii unor magazine apartinand unor firme internationale de profil.