Compania sustine ca rezultatul se datoreaza in principal managementului "proactiv" si "vizionar".

"Performanta s-a datorat atat nivelului ridicat al productiei de energie electrica din aceasta perioada, fiind produsa si livrata o cantitate de energie de 4.711 GWh, cu 37% mai mare fata de cei 3.443 GWh produsi si livrati in aceeasi perioada a anului trecut, dar mai ales implementarii unui management proactiv, vizionar si asumat privind gestionarea resurselor si valorilor companiei", potrivit unui comunicat al Hidroelectrica.

Producatorul de electricitate a inregistrat in perioada ianuarie-martie o cifra de afaceri de 944 milioane de lei (212,1 milioane de euro), in crestere de 40% fata de 676 milioane de lei in primul trimestru al anului trecut.

Compania estimeaza ca in acest an va poduce 18 TWh de electricitate, la fel ca anul trecut, si va avea un profit de peste 300 milioane de euro, cu 11% mai mare.

Hidroelectrica a avut anul trecut o cifra de afaceri de 3,4 miliarde lei (765,7 milioane de euro), cea mai mare din istorie, cu 10,3% mai mare fata de nivelul din 2013, si un profit de 1,2 miliarde lei (270 milioane de euro), de asemenea cel la mai mare de pana acum, in crestere cu 66,8% fata de castigul din 2013.

"Compania isi va consolida pozitia de lider in productia de energie electrica in Romania, aspirand la statutul de jucator regional in vanzarea energiei electrice, pregatind astfel terenul pentru cea mai de succes listare a unei companii romanesti pe bursa de valori", a declarat in comunicat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol.

Premierul Victor Ponta a spus in luna martie ca Guvernul vrea sa vanda in acest an participatii de pana la 25% la trei companii de stat, Hidroelectrica, aflata in prezent in insolventa, Aeroporturi Bucuresti si Portul Constanta, pentru a ajuta bugetul de stat si a stimula investitiile.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Energiei, si este in insolventa de la inceputul anului 2014. Compania a mai trecut printr-o insolventa in perioada iunie 2012-iunie 2013.