"Fondurile vor putea fi folosite pentru finantarea capitalului de lucru, cheltuielilor de capital, achizitiilor, precum si in alte scopuri", se arata intr-un comunicat al Amazon, citat de Bloomberg.

Imprumutul a fost incheiat pe o perioada de doi ani, dar, cu acordul partilor, poate fi extins cu inca trei ani. Amazon va plati o dobanda initiala de 0,65 puncte procentuale peste indicele Libor, precum si un comision de 0,06 puncte procentuale peste Libor pentru fondurile neaccesate din imprumut.

Amazon, cel mai mare retailer de online din lume, a raportat o pierdere de 126 milioane de dolari in trimestrul al doilea, dublu fata de estimarile analistilor, in contextul in care cheltuielile au accelarat mai rapid decat vanzarile.

Desi ramane una dintre cele mai valoroase companii din SUA, afacerile companiei au fost afectate de o serie de investitii initiate de CEO-ul Jeff Bezos, precum cele in servicii de tip de cloud sau in produse ca noul smartphone Fire, potrivit Bloomberg.

Cu toate acestea, Amazon isi continua planurile de extindere la nivel international si a anuntat noi investitii pe pietele din China, India, Spania si Italia, dupa cumpararea Twitch Interactive pentru 970 de milioane de dolari.