Prin proiectul anuntat pentru unitatea de la Blaj, judetul Alba, furnizorul de tehnologii si servicii va avea contributii directe la bugetul de stat si bugetul local de aproximativ 19 milioane de euro, se arata intr-un comunicat transmis de Finante.

Acesta este primul acord pentru finantare emis in baza Hotararii Guvernului nr. 807/2014, schema de ajutor de stat pentru dezvoltare regionala, care are ca scop stimularea investitiilor in active fixe de inalta tehnologie cu impact major in economie.

Finantarile pe aceasta schema sunt disponibile din noiembrie anul trecut, cu un buget anual alocat de peste 100 milioane euro.

"Vom continua sa utilizam masurile de sprijin de tipul ajutorului de stat pentru a incuraja investitiile viabile, care creeaza noi locuri de munca. Vom lansa noi scheme de ajutor de stat, iar pe cele existente le vom modifica pentru a facilita accesul la aceste finantari. De asemenea, vom reduce si plafoanele de finantare pentru ca si firmele mici sa aiba acces la aceste finantari", a declarat in comunicat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Grupul Bosch, care a intrat pe piata romaneasca in anul 1994, a realizat pana in prezent investitii in valoare de circa 180 milioane euro si are 2.400 de angajati.