Viitorul centru comercial se va numi AFI Palace Ploiesti si va fi construit dupa modelul AFI Palace Cotroceni, urmand reuneasca toate marile firme care functioneaza in prezent in mall-ul din Cotroceni, au aratat miercuri, in cadrul unui eveniment organizat pe santierul viitorului mall, reprezentantii AFI Europe, relateaza Mediafax.

CEO-ul companiei AFI Europe Romania, David Hay, a afirmat ca valoarea investitiei in viitorul mall este de aproximativ 40 de milioane de euro, centrul comercial urmand a se intinde pe 29 000 de metri patrati.

Mall-ul va avea parcare subterana, la parter va functiona un hypermarket Cora, iar firmele care au anuntat deja ca vor deschise magazine in noul shopping center sunt: H&M, Reserved, New Look, Jolidon, Bigotti, Musette, Splend`or, B&B, Aldo, dar si Flanco, Optinova, Sensiblu, Maxbet, McDonald`s.

Mall-ul de la Ploiesti va fi ridicat in locul fostei fabrici Flacara, care in perioada dinainte de 1989 era singurul producator roman de masini de tocat.

In viitorul centru comercial, care se va deschjide pe 1 octombrie 2013, vor lucra aproximativ 100 - 1500 de angajati, estimeaza oficialii AFI Europe.

AFI Europe, parte a AFI Group, dezvolta si administreaza in prezent proiecte imobiliare in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia.

In Romania, compania este activa din anul 2005, fiind dezvoltatorul si administratorul mall-ului AFI Palace Cotroceni, primul si singurul proiect dezvoltat de AFI Europe in Romania. Compania va mai dezvolta in perioada 2012-2013 alte doua proiecte, parcul de retail AFI Palace Arad si mall-ul AFI Palace B.Noi (Bucuresti).