"Creditul obtinut pentru finantarea dezvoltarii AFI Palace Cotroceni, din care mai sunt de rambursat 219,386 milioane de euro, a fost reclasificat in datorie pe termen scurt, avand in vedere ca acesta ajunge la maturitate pe 25 mai 2014. Compania negociaza cu anumite banci refinantarea integrala a creditului cu un nou imprumut, care sa fie rambursat intr-o perioada mai lunga de timp", se arata intr-un raport al dezvoltatorului centrului comercial, citat de Mediafax.

Reprezentantii dezvoltatorului se asteapta sa finalizeze negocierile si sa incheie contractul de refinantare inainte ca imprumutul sa ajunga la maturitate.

Centrul comercial este amplasat la intersectia Bulevardului Timisoara cu Bulevardul Vasile Milea si a fost inaugurat la finele anului 2009, in urma unei investitii de 300 de milioane de euro.

Vanzarile retailerilor prezenti in mallul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti au continuat sa creasca si in prima jumatate a acestui an, ajungand la 95,5 milioane de euro. In prima jumatate a acestui an vanzarile celor peste 200 de chiriasi din mall au crescut cu circa 4,2%, in conditiile in care numarul de vizitatori a ramas stabil.

AFI Palace Cotroceni, cel mai important activ din portofoliul companiei controlate de omul de afaceri israelien Lev Leviev, are o suprafata inchiriabila de aproape 79.000 metri patrati. Centrul comercial genereaza anual peste 20 de milioane de euro venituri din chirii.

Compania israeliana, care a dezvoltat si o prima cladire de birouri langa mall, lucreaza in prezent la alte doua imobile cu aceeasi func­tiu­ne, care ar trebui date in folosinta anul viitor.

Pe de alta parte, al doilea mall al AFI Europe din Romania va fi deschis pe 3 octombrie, la Ploiesti, gradul de ocupare al proiectului fiind in prezent de 90%. Cele trei proiecte in lucru ale companiei israeliene implica investitii cumulate de circa 100 de milioane de euro, AFI Europe fiind in prezent unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piata.

AFI Europe dezvolta si gestioneaza diverse proiecte comerciale si rezidentiale in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia.