In primele trei luni ale anului trecut, Argus a consemnat o cifra de afaceri de 14,1 milioane lei.

"Pozitia financiara in primul trimestru (...) s-a imbunatatit considerabil (fata de nivelul din primul trimestru al anului trecut - n.r.) datorita faptului ca societatea a reusit sa acceseze finantari pentru achizitia materiei prime necesare pentru desfasurarea activitatii in conditii de continuitate, fapt materializat prin cresterea vanzarilor", se arata intr-un comunicat transmis, marti, de companie pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), relateaza Mediafax.

Argus a inregistrat in primul trimestru din acest an pierderi de 111.000 de lei, cu mult mai mici decat cele de 4,5 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut.

"Primul semestru al anului 2013 a fost marcat de lipsa finantarii pentru achizitia semintei de floarea soarelui din recolta 2012 din cauza riscului reputational al unora dintre actionarii societatii", se arata in raportul anual al Argus.

In luna iunie a anului trecut, SIF Oltenia si fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity au cumparat 46,4% din actiunile Argus detinute indirect de omul de afaceri Catalin Chelu.

In urma transferului de actiuni compania a reusit sa acceseze credite pentru achizitia de materie prima suficienta, se mentioneaza in raportul Argus.

Compania mizeaza in acest an pe venituri de 191,7 milioane lei, in crestere cu 34% fata de anul trecut, si pe un profit brut de 5,9 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari in luna aprilie.

Conform celor mai recente raportari, la finalul anului trecut, SIF Oltenia (SIF5) detinea 55,9% din actiunile Argus, iar fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity are 29,62% din titluri.

Fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief este controlat de BCR, iar o parte din titluri sunt in posesia presedintelui Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru. Erste, proprietarul BCR, si Pogonaru sunt si printre mai mari actionari ai SIF Oltenia.

Actiunile Argus au scazut in sedinta bursiera de marti cu 5,79%, la 2,26 lei. La acasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 80,8 milioane lei (18,2 milioane euro).