"Anul 2013 a fost unul bun pentru FAN Courier, pe fondul avansului puternic al vanzarilor online. Anul trecut, cifra de afaceri a atins 62,5 milioane de euro", a declarat joi directorul general al companiei, Felix Patrascanu, citat de Mediafax.

In 2012, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, FAN Courier a raportat o cifra de afaceri de 241,7 milioane de lei (54,2 milioane de euro la cursul mediu , de 4,456 lei pentru un euro).

Pentru acest an, potrivit unei declaratii anterioare a reprezentantilor companiei, FAN Courier estimeaza un avans de 10% al afacerilor, intr-un scenariu optimist, care presupune stabilizarea monedei nationale si reducerea impactului negativ generat de cresterea costurilor de transport.

Anul trecut, investitiile FAN Courier au totalizat 7 milioane euro, depasind bugetul initial de 4,5 milioane euro, fondurile fiind utilizate, printre altele, pentru echipamente si tehnologii de ultima generatie.

In cei 15 ani de activitate, investitiile companiei de curierat s-au ridicat la aproximativ 50 milioane euro.

FAN Courier a fost infiintata in 1998 si este detinuta de trei persoane fizice, respectiv Felix Patrascanu si fratii Adrian si Neculai Mihai.