"Motorul principal de crestere, al nostru, dar si al pietei, este reprezentat de vanzarile online", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Adrian Mihai, business development manager si unul dintre proprietarii companiei, preluat de Mediafax.

Reprezentantii FAN Courier au aratat ca rulajul s-a plasat la 225 milioane lei in primele zece luni, precizand ca traficul cel mai ridicat se inregistreaza constant in perioada noiembrie si decembrie a fiecarui an. Astfel, comenzile de Black Friday si din preajma Craciunului sunt in medie cu 20-25% mai ridicate fata de o luna obisnuita.

Compania estimeaza un avans de 10% al afacerilor anul viitor, intr-un scenariu optimist, care presupune stabilizarea monedei nationale si reducerea impactului negativ generat de cresterea costurilor de transport.

Investitiile FAN Courier au totalizat 7 milioane euro in acest an, depasind bugetul initial de 4,5 milioane euro, fondurile fiind utilizate, printre altele, pentru echipamente si tehnologii de ultima generatie.

In cei 15 ani de activitate, investitiile companiei de curierat s-au ridicat la aproximativ 50 milioane euro. Potrivit datelor FAN Courier, piata de curierat va inregistra un avans de 10% in acest an, de la 250 milioane euro in 2012. Printre competitorii companiei se numara DHL, TNT, UPS sau Cargus. Cel mai mare operator este compania de stat Posta Romana.

FAN Courier a fost infiintata in 1998 si este detinuta de trei persoane fizice, respectiv Felix Patrascanu si fratii Adrian si Neculai Mihai. FAN Courier are peste 16.000 de clienti si o flota auto care depaseste 1.650 de vehicule.