Echipa de liga intai la fotbal, SC Sporting Club SA Vaslui, este la un pas de a intra in insolventa, dupa ce una din firmele omului de afaceri Adrian Porumboiu, care a detinut, pana in vara anului trecut, pachetul majoritar de actiuni la club, respectiv 84 la suta, a solicitat acest lucru in instanta, scrie Mediafax.

Cererea facuta de SC Comprest SA Vaslui, societate de transport rutier si constructii civile, industriale si agricole, vine dupa ce clubul vasluian de fotbal, aflat, in prezent, pe locul cinci in Liga I, nu a mai onorat platile fata de aceasta firma pentru serviciile prestate.

Tribunalul Vaslui va analiza cererea firmei lui Porumboiu si, in cazul in care o va accepta, va numit un administrator judiciar. Acesta va intocmi tabelul preliminar de creante pana la un termen stabilit de instanta de judecata.

Datoriile societatii Sporting Club SA Vaslui numai la bugetul de stat sunt de peste 36 de milioane de lei. Aceste debite au fost stabilite de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, in urma unui control facut de inspectia fiscala pentru activitatea desfasurata de club in perioada 2004 - 2008.

Din cauza obligatiilor fiscale catre bugetul de stat si jucatori, formatia SC Vaslui nu a primit nici licenta in Liga intai pentru sezonul competitional 2014-2015, fiind retrogradata in liga inferioara.

Decizia comisiei de licentiere a fost atacata de Consiliul Local Vaslui, in calitate de actionar minoritar, cu 16 la suta din actiunile clubului, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane, cerere admisa si care urmeaza a fi analizata.