Chaleo, casatorit de doua ori si tatal a 11 copii, a murit de batranete in cursul diminetii, a declarat o purtatoare de cuvant pentru AFP, scrie Mediafax.

Averea sa era estimata la cinci miliarde de dolari anul trecut, ceea ce a facut din el al doilea cel mai bogat om din Thailanda, potrivit revistei Forbes, potrivit careia acesta a fost cel mai bogat om din tara in 2009.

Potrivit presei locale, el provine dintr-o familie modesta de origine chineza din provincia Phichit, in nordul Thailandei, care traia din cresterea ratelor si comertul cu fructe.

El a venit la Bangkok pentru a-l ajuta pe fratele sau in farmacia acestuia, dupa care a devenit vanzator si a infiintat, ulterior, o companie de produse farmaceutice.

In 1984, el a infiintat Red Bull impreuna cu austriacul Dietrich Mateschitz, care a descoperit existenta bauturilor energizante vizitand Asia.

Chaleo si Mateschitz detin fiecare cate 49 la suta din Red Bull, restul de 2 la suta fiind detinut de unul dintre fiii lui Chaleo. Bautura (care contine taurina, vitamine si cafeina), produsa in uzina lui Chaleo, este vanduta in peste 70 de tari.

Red Bull este proprietarea a doua echipe de fotbal, Red Bull Salzburg din Austria si New York Red Bulls din Statele Unite si a unei echipe de Formula 1.

Citeste si:

Povestea din spatele succesului Red Bull, bautura care se vinde anual in 4 miliarde de cutii. Secretele celui mai bogat om din Austria

Calugarul misterios care produce miliarde de dolari din bauturi energizante. Brandul care a taiat din aripile Red Bull