"In prezent, Uniunea Europeana, in special tarile puternic indatorate, au in fata un deceniu pierdut. De fapt ar putea fi vorba de mai mult de un deceniu, avand in vedere ca Japonia s-a confruntat cu o situatie similara, respectiv un boom imobiliar urmat de o criza bancara si a ajuns la 25 de ani fara crestere", a spus Soros.

El a avertizat ca acest fapt va provoca tensiuni in Uniunea Europeana care ar putea sa o distruga, acesta fiind "un pericol real". Soros a facut afirmatiile intr-un interviu pentru CNN, care urmeaza sa fie difuzat duminica.

Planul de austeritate al Greciei, care include reduceri ale cheltuielilor, salariilor si pensiilor "nu va functiona, in mod obligatoriu, pe termen lung, dar va cumpara cu certitudine inca 6 luni de liniste", a spus miliardarul.

In opinia sa, Grecia se afla intr-o situatie periculoasa care a fost tratata prost de autoritatile europene si va continua sa fie o problema iritanta pentru Europa.

Parlamentul din Grecia urmeaza sa voteze duminica un nou plan de austeritate necesar pentru obtinerea unui al doilea program de sustinere financiara, de 130 de miliarde de euro, necesar evitarii intrarii intr-un default dezordonat.

Citeste si:

Germania avertizeaza Grecia ca promisiunile nu mai sunt de ajuns. Tara care a fost "un sac fara fund", nevoita sa faca o schimbare majora