"Ne gandim la alte modalitati prin care sa atragem investitori. Trebuie sa le discutam si cu partenerii in proiect", au declarat surse din Ministerul Economiei, citate de Mediafax.

Guvernul a organizat, in lunile aprilie si septembrie, sesiuni de depunere a ofertelor din partea investitorilor interesati de proiect, evaluat la patru miliarde de euro, dar nicio companie nu s-a aratat interesata.

In 2007, cand Guvernul a selectat mai multe companii internationale sa participe la aceasta investitie, termenul avasat pentru inceperea lucrarilor era finalul anului 2010.

Din compania de proiect faceau parte companiile CEZ (Cehia), Enel (Italia), GDF SUEZ (grup franco-belgian), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) si ArcelorMittal Romania, fiecare actionar avand pachete minoritare de actiuni.

In 2010, CEZ, RWE, Iberdrola si GDF SUEZ au renuntat la proiect, astfel ca Ministerul Economiei, prin Nuclearelectrica, a ajuns la detina 86% din firma de proiect.

Nuclearelectrica are doua reactoare nucleare in functiune, fiecare cu o putere instalata de 720 MW, cu care asigura pana la 20% din consumul anual de energie din Romania.