Probabil cuprinsi deja de emotie in preajma nasterii domnului parlamentarii au scris peste 1.600 de amendamente, prin care solicita bani strict pentru ctitorirea de noi lacase de cult.

"Cei mai insistenti la ora actuala sunt preotii"
, spune Cosmin Nicula, senator PSD, care a depus 300 de amendamente.

"Va pot duce in judetul Dolj. De la 1821, de la Revolutia lui Tudor Vladimirescu, sfintii sunt impuscati, iar babele au scos ochii sfintilor pentru ca o legenda locala spune ca poti sa faci vraji cu vopseaua din ochii sfintilor. Cat sunt eu de inalt, nu am reusit sa duc un ban intr-acolo", spune Petre Petrescu, deputat PSD.

"Pana la urma, credinta e in noi, in sufletul nostru",
afirma Alexandru Cordos, senator PSD. Si acolo va si ramane, deocamdata pentru ca Executivul nu dispune de resurse nici pentru biserici, nici pentru reabilitarea unor camine culturale.

"Am vazut foarte multe solicitari de parcuri la tara. Acest parc, care e in comuna Vedea, nu e un parc, e o amenajare", declara Cezar Magurean, senator UNPR.

Aceste pretentii au fost sustinute in comisii, macar de dragul conversatiei. Iar tonul a fost pe alocuri injurios: "Oricum sunt mai frumos si mai destept decat tine, deci intrerup sedinta. Cand o sa arati ca esti mai destept, cand o sa ajungi presedinte...esti nulitate, esti...", i-a spus Vasile Bleotu, deputat PSD, Luciei Varga, presedintele comisiei UNPR.

De fata la discutii, ministrul Finantelor le-a transmis alesilor ca situatia economica nu este tocmai roz. Intr-un fond constituit special, ministerul a strans bani din care sa acopere deficitul bugetar timp de patru luni, fara a contracta imprumuturi in orice conditii. "E vorba de o masura de prudenta care ne asigura liniste chiar daca lucrurile se inrautatesc pe piata financiara", a declarat Gheorghe Ialomiteanu, ministrul Finantelor.