El a facut aceste afirmatii, intrebat cum va duce, in continuare, lupta impotriva lui Traian Basescu avand in vedere ca cele doua luni de interimat s-au reflectat asupra economiei romanesti. Antonescu a fost, de asemenea, intrebat cum va lupta impotriva regimului fara a afecta economia, avand in vedere si mesajele guvernatorului BNR.

"Sa nu amestecam lucrurile. Aceasta poveste cu economia afectata de suspendarea lui Traian Basescu noi nu o inghitem. Economia Romaniei a fost pusa pe butuci de guvernarile regimului Traian Basescu. Niciodata, dar niciodata, pentru un om care crede in democratie si ma refer acum la un simplu cetatean, nu va fi convingator argumentul «Taci, inghite, nu-ti exprima vointa ca scade leul»", a aratat el, citat de Mediafax.

Antonescu a adaugat ca nu il intereseaza, din acest punct de vedere, "nici macar comentariile guvernatorului Mugur Isarescu".

El a sustinut ca Romania are dreptul la democratie, referendumul fiind un instrument democratic: "Ceea ce trebuie sa faca si ceea ce face guvernul pentru insanatosirea situatiei economice este o cu totul alta problema."

Intrebat despre deprecierea leului, el a raspuns: "Daca dumneavoastra credeti ca eventual dizolvarea tuturor partidelor politice in afara de Partidul Democrat sau, eventual, dizolvarea tuturor partidelor politice in afara de Parchetul General si conferirea de puteri totale lui Traian Basescu ar duce la un leu foarte puternic, eu ma indoiesc si nu iau in calcul asemenea ipoteza".

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, declara in 6 august ca politicienii vor afla curand ca pe pietele financiare "gura bate fundul", singura solutie fiind dialogul, care ar trebui sa domine discursul politic, iar cine nu il stapaneste sa plece, fara a avea pretentia sa-i scoata pe ceilalti din casa.

"Folosesc cuvintele unui foarte bun prieten al Romaniei, personalitate in lumea finantelor, care mi-a spus chiar asa: «Mai, voi chiar nu aveti ce sa faceti?» (...) Asa judeca lumea, si nu trebuie uitat ca lumea aceasta este formata din piete de unde Romania ia sume importante ca sa-si finanteze deficitul bugetar si ca sa merg mai departe pentru a plati salarii, pensii. Deci, aici nu e vorba de o joaca a BNR si de o interferenta. Aici este vorba de a trasmite semnale foarte clare ca aceasta tara trebuie sa mearga inainte, institutiile trebuie sa-si faca datoria (...) Fiecare trebuie sa-si faca datoria, iar in materie de finante internationale, atentie, si in finante interne, mai mult decat in oricare alta parte, spun eu ca gura bate fundul, si il bate rau de tot. Si nu avem nevoi de asa ceva. Este un mesaj pe care il repetam", a spus Isarescu.

Totodata, el a afirmat ca deprecierea leului din ultima perioada a fost "rezonabila" daca sunt avute in vedere tensiunile politice interne, dar scaderea depaseste fundamentele economice, chiar daca Romania are un deficit de cont curent destul de inalt, care trebuie finantat.