Un reportaj Gandul, dezvaluie ca in tara, institutiile publice inca fac angajari, in ciuda declaratiilor facute de premierul Emil Boc si de ministrul Muncii Mihai Seitan, cum ca in acest an posturile din sistemul bugetar au fost inghetate si ca nici nu se mai pune problema de noi angajari. “Avem nevoie disperata de personal”, spun institutiile publice din tara.

Cine are microintreprindere mai are trei zile sa treaca la impozitul pe profit de 16%. Altfel, isi va lua amenda. Daca nu depuneti dosarele de declaratie fiscala, riscati o amenda de 5.000 de lei, scrie astazi Ziarul Financiar. Mai sunt doar trei zile in care proprietarii de microintreprinderi pot sa isi depuna actul prin care sa treaca la impozitul pe profit de 16%, dupa ce s-a renuntat la regimul privilegiat de taxare al acestui segment, adica cel de 3% impozit pe venit. Totusi, noile reglementari sunt neclare pentru cei care detin firme mici pentru ca nu stiu inca de cand se aplica masura, ce acte trebuie sa depuna, unde, sau care sunt normele de aplicare ale noii reglementari.  

 Tot Ziarul Financiar ne arata ca anual, romanii, dau 75 de milioane de euro pe medicamentele de raceala si gripa. Cele mai bine vandute medicamente si totodata cele care inregistreaza cele mai multe vanzari sunt: Nurofen, Paracetamol Sinus, Coldrex, Erdomed si Fervex.