In pietele din Capitala doar maidanezii se mai invart printre tarabe. Un comerciant care vinde miere si trei vanzatori cocosati de frig ofera la un pret convenabil ceapa, cartofi si patrunjel congelat.

“Am aruncat marfa de ordinea zecilor, poate sutelor de kilograme, si in special marfa mai perisabila; 10-20 de kilograme la rosii, un palet de salata si, in rest, tinem infoliata marfa sa o mai protejam cat de cat", spune Cristian Constantin, care are o taraba in piata.

Capsunile, fructele de padure, rosiile cherry sau salata sunt primele care se strica din cauza gerului. Aceste fructe si legume rezista la minimum zero grade, iar in hala au fost si -10 in acesta dimineata.

Vanzatorii din engros-ul care aprovizioneaza cei mai multi vanzatori din Capitala spun ca au aruncat deja cateva tone de cartofi, salata verde, rosii si fructe de padure. Ei sustin ca vanzatorii se tocmesc ore intregi pana sa vanda cateva kilograme de marfa.

Doar managerii din marile magazine au reusit in aceasta perioada sa mentina fructele si legumele la o temperatura constanta. "Fructele si legumele sunt aduse in masini speciale ca sa nu inghete, sunt receptionate de catre noi si depozitate in rezerve", spune Bogdan Stanciu, manager de raion intr-un supermarket.