"In absolut orice tara daca dumneavoastra, jurnalist, eu, deputat, sau oricine altcineva va duceti la o banca cu documente false sau va duceti la o licitatie publica si depuneti o oferta falsa, in acea seara ar trebui sa dormiti la Politie. Mai putin situatia in care, fiind aliatul Partidului Democrat, dar si marea speranta de reforma a Romaniei, Romania Dreapta, cu Dan Diaconescu. Mai putin aceasta situatie. M-am asteptat la cei 20 de procurori care au stat vreo luna de zile aici la Slatina, vizitand frumusetile judetului si transformand judetul intr-o destinatie turistica, din cei 20 unul singur daca binevoia sa se ocupe de ce se intampla la Oltchim nu se mai intampla a doua oara. Dar uitati-va, domnul Dan Diaconescu este cu PDL, domnul Sima, cum il cheama, e prin insule reci, toata lumea care escrocheaza si da tepe sta bine mersi. Aici e protectia politica si influenta organelor de cercetare penala a influentei politice", a declarat, luni, premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Primul-ministru a mai spus ca, in ultima luna, a devenit, de nevoie, un specialist in Oltchim si a comparat combinatul cu un pacient bolnav.

"Am devenit specialist in Oltchim de nevoie, ca si domnul ministru Chitoiu, si am preluat un pacient aflat in stare foarte grava. Consultantul era angajat de domnul Boc, operatia, ca sa vorbesc in termeni medicali, ca sunt si ministrul Sanatatii interimar pentru inca cateva zile, operatia a fost amanata de catre Mihai Razvan Ungureanu, care a murit de frica sa nu mai pateasca ce a patit la Cuprumin, si atunci a lasat bolnavul Oltchim sa intre in faza terminala. A trebuit sa facem prima operatie, asa cum a fost gandita de ceilalti, si daca mai pot sa fac inca o data paralela in timp ce ne-am apucat de operatie, a intrat cineva peste noi si a inceput sa ne stinga lumina, sa ne ia instrumentele prin sala", a adaugat prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta a afirmat totodata ca singurul ministru caruia i-a promis ca il pune in functie dupa alegeri este cel al Economiei, Daniel Chitiu, daca rezolva problema Oltchim.

Atentionat la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV ca "pacientul Oltchim era sa moara pe masa din cauza unor mari dificultati in timpul operatiei ", premierul a raspuns ca, din fericire, "pacientul" nu moare, dar ca si el poate continua aceasta paralela medicala cu explicatia ca in timp ce Guvernul vroia sa opereze pacientul "a venit unul de la spitalul 9 si ne-a dat peste maini". El a precizat ca este vorba doar de o paralela medicala, fara aluzii.

Premierul a sustinut totodata ca cele 1,8 milioane euro prezentate de catre Dan Diaconescu reprezentau doar un imprumut restituit de "mama copilului lui Diaconescu" si a reluat ideea conform careia "povestea cu Dan Diaconescu" denota lipsa unui sistem de justitie care sa functioneze eficient pentru a sanctiona persoanele care prezinta statului documente false.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.