Dan Diaconescu a intarziat aproape o ora la Tribunalul Bucuresti, unde isi anuntase cu surle si trambite prezenta pentru a da in judecata Ministerul Economiei si Oficiul pentru Privatizari in Industrie. Inarmat cu trei dosare si insotit de avocati, patronul OTV si-a reluat discursul legat de abuzurile pe care statul si guvernantii le-ar fi comis atunci cand au decis sa anuleze licitatia de la Oltchim.

Omul, care a sustinut ca are cele 45 de milioane de euro pentru pachetul majoritar de la Oltchim, a primit o veste proasta. A aflat de la Registratura ca procesul este programat peste trei luni, asa ca avocatii sai vor cere preschimbarea termenului, sa se judece mai repede.

Pe de alta parte, Guvernul a decis in sedinta de astazi sa acorde ajutoare sociale pentru 522 de angajati de la Oltchim. Acestia din urma vor primi 1.400 de lei in doua transe. Pe lista sunt doar salariatii combinatului care au venitul sub 786 de lei pe membru de familie si nu detin alte locuinte in afara celei de domiciliu, terenuri sau utilaje agricole. Restul angajatilor de la combinat, peste 2.800 de oameni, asteapta si acum o solutie pentru plata salariilor restante.