"Circul acesta ne-a costat deja pe toti foarte mult. Sesizarea penala a pornit deja si imi doresc ca procurorii sa aiba mai putin timp de cine pe ce post se aseaza in urmatorii ani si sa aplice legea", a spus Ponta, invitat in cadrul unei emisiuni televizate.

Premierul a aratat ca doar prin implicarea procurorilor poate fi transmis mesajul ca oricine incearca sa insele statul va fi pedepsit.

Dan Diaconescu a sustinut din nou ca are 45 milioane euro pentru preluarea Olcthim, la patru zile dupa ce OPSPI a anulat licitatia pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni la combinatul din Ramnicu Valcea intrucat patronul OTV nu a putut face dovada ca detine banii pentru plata titlurilor.

Diaconescu a sustinut joi seara in fata presei, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, la salonul oficial, ca detine suma de 43 milioane euro in doua conturi constituite la sucursale ale unor banci straine, in cuantum de 24 milioane euro, respectiv 19 milioane euro.

La aceste detineri s-ar mai adauga un cont constituit in Romania, cu aproximativ 2 milioane de euro, potrivit patronului OTV, care afirma ca a zburat mult cu avionul in ultimele doua zile, avand intalniri la Londra, Dubai si Hong Kong.

El a precizat ca banii au fost obtinuti atat "din surse directe", cat si "indirecte, garantii ori credite bancare (...) sau o alta formula de atragere a banilor".

Diaconescu a sustinut din nou ca negocierile pentru preluarea Oltchim puteau fi continuate pana in luna februarie a anului viitor. Patronul OTV a cerut demisia premierului Victor Ponta, pe care il acuza de minciuna. Dan Diaconescu a folosit salonul oficial destinat demnitarilor.

Contactati de Mediafax, reprezentantii Aeroporturi Bucuresti au afirmat ca, daca salonul nu este folosit de un demnitar in perioada respectiva, nu exista restrictii privind inchirierea. Aeroportul mai are trei saloane business.

Incercarea de vanzare a pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la Oltchim a esuat luni, intrucat Dan Diaconescu nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri. Privatizarea va fi reluata.

Miercuri, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a demisionat, exprimandu-si public regretul pentru insuccesul licitatiei de privatizare a Oltchim.

OPSPI a sesizat miercuri Parchetul in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara ca isi doreste ca justitia sa isi faca datoria in ceea ce priveste plangerea penala formulata de Guvern la adresa lui Dan Diaconescu in cazul Oltchim, aratand ca infractiuni precum cele acuzate se vor repeta daca nu va exista niciun fel de reactie a justitiei.

Pe langa Diaconescu, au mai depus oferte pentru cumpararea actiunilor Oltchim compania PCC, inregistrata in Germania, actionar minoritar la Oltchim, si firmele Aisa Invest si Chimcomplex, ambele controlate de omul de afaceri Stefan Vuza.