"Domnul Basescu, ca de obicei, ne-a mintit. Ministrul Finantelor, neavand raspunderi politice, a spus adevarul. Cand a plecat delegatia FMI cu scrisoarea de intentie, cine mai crede ca se mai renegociaza? Spun asta din experienta cuiva. Am facut parte din singurul Guvern, Nastase, care a dus la bun sfarsit un acord cu FMI. Dupa ce ai semnat scrisoarea de intentie, nu te mai intorci decat cu riscul ca FMI sa te considere definitiv ca un Guvern si un presedinte iresponsabil pe a-l carui cuvant nu poti sa pui baza ", a spus seful PSD.

Potrivit lui, nu s-a mai intamplat niciodata ca, dupa ce a plecat delegatia FMI cu scrisoarea de intentie, acordul sa se renegocieze.

"Dar sa te intelegi, sa iti dai cuvantul, sa pui semnatura pe scrisoarea de intentie, au plecat la Washington, si sa le spui din Bucuresti «v-am pacalit, v-ati dus cu o scrisoare, dar nu e adevarat», asa ceva Basescu poate face in Romania, dar in afara Romaniei nu se poate ", a afirmat Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu declara, joi seara, intrebat daca renegocierea acordului cu FMI este una dintre variantele la care lucreaza Guvernul in prezent ca in mod categoric nu poate fi vorba despre asa ceva, dar ca acordul cu Fondul Monetar International poate fi renegociat in orice moment.

O misiune FMI s-a aflat in ultimele doua saptamani la Bucuresti pentru cea de-a patra evaluare a derularii programului economic care conditioneaza imprumuturile. In urma acestei revizuiri Consiliul Director al FMI va decide in a doua parte a lunii iunie daca se va elibera cea de-a cincea transa din acord, in suma de aproape 900 milioane euro.