In afara de Valeriu Tabara si Anca Boagiu, care au mai ocupat functii de ministri in Cabintele de dupa 1989, celelalte sunt nume mai putin cunoscute.

Cine sunt insa cei care ii inlocuiesc pe ministrii remaniati?

Ministerul Finantelor - Gheorghe Ialomitianu, deputat PDL de Brasov, vicepresedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci. Potrivit ziarului Gandul, noul ministru este considerat un apropiat al vicepresedintelui PDL George Scripcaru, cel care detine, de altfel, si sefia organizatiei judetene Brasov. Parlamentarul este doctor in contabilitate si a fost lector la Universitatea Transilvania. Ialomitianu l-a inlocuit pe Sebastian Vladescu.

Ministerul Economiei – Ion Ariton, senator PDL, fost prefect de Sibiu si este considerat un apropiat al lui Vasile Blaga. Este economist si fost consilier local la Sibiu intre1996-2000; 2000-2004; 2004-2005. Ziarul Gandul scrie ca senatorul a fost implicat, acum 8 ani,intr-un scandal monstru, cand a fost director comercial la Petrom, sucursala Sibiu. El a fost cercetat intr-un dosar in care, dupa 2 ani, justitia a dispus neinceperea urmaririi penale. In gestiunea Petrom Sibiu a fost descoperita o gaura de 10 miliarde de lei vechi, iar Ion Ariton a primit o penalizare de 10% din salariu. Ariton l-a inlocuit pe Adriean Videanu.

Ministerul Muncii - Ioan Nelu Botis, deputat PDL de Bistrita, vicepresedintele Comisiei pentru Munca si Protectie Sociala. A terminat Politehnica la Cluj si este inginer. Intre 1996- 2001 a fost consilier local , iar din 2001 pana in 2004 a fost viceprimar al municipiului Bistrita. Singurul lucru care il recomanda pentru acest portofoliu este faptul ca 4 ani a detinut pozitia de director executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud. Botis l-a inlocuit pe Mihai Seitan.

Ministerul Agriculturii - Valeriu Tabara, deputat PD-L de Timis, este un apropiat al lui Constantin Ostaficiuc, presedintele filialei democrat-liberale Timis. Este doctor in agronomie si este profesor universitar si secretar al Camerei Deputatilor. Tabara a mai detinut functia de ministru al Agriculturii, pentru doi ani, intre 1994 - 1996. Tabara l-a inlocuit pe Mihail Dumitru.

Ministerul Transporturilor - Anca Boagiu, senator PDL. Este apropiata de presedintele Traian Basescu. La 32 de ani a fost cel mai tanar ministru al Romaniei dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si, in acelasi timp, prima femeie ministru al Transporturilor. In 2000 si 2004 a fost aleasa ca deputat de Bucuresti pe listele Partidului Democrat (PD) .In perioada 22 august 2005 - 5 aprilie 2007, a detinut portofoliul de ministru al Integrarii europene. Este vicepresedinte al Senatului si vicepresedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Romaniei. Anca Boagiu l-a inlocuit pe Radu Berceanu.

Ministerul Comunicatiilor - Valerian Vreme, deputat PD-L de Bacau, vicepresedinte al Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor. Gandul scrie ca este un apropiat al lui Theodor Stolojan. A absolvit Facultatea de Electrotehnica si este inginer depanator mini si microcalculatoare. A intrat in politica in 1998 ca membru PNL organizatia Onesti, iar in 2007 ajunsese presedintele PLD Onesti. El s-a remarcat anul trecut si prin faptul ca a facut lobby pentru pasapoartele biometrice la preotii din Onesti, blamate de o parte a clerului, potrivit Ziarul de Bacau. Vreme l-a inlocuit pe Gabriel Sandu.

Citeste mai multe pe acest subiect in ziarul Gandul