La inceputul lunii iunie, intr-o intalnire la Snagov, la care a participat si presedintele Traian Basescu, parlamentarii PD-L au fost convinsi sa amane orice discutie privind remanierea pana la 1 septembrie. Termenul limita se apropie iar nemultumirile in partid au crescut.

"Sunt ministere de care nu ati auzit nimic de 10 -12 luni... Sunt unii ministri care nu vorbesc deloc, sunt unii ministrii care vorbesc prea mult si unde nu trebuie", spune Cezar Preda, vicepresedinte PD-L.

Asa ca parlamentarii puterii i-au transmis lui Emil Boc ca pe 1 septembrie il asteapta cu evaluarea ministrilor si, mai mult, vor sa le spuna cine ramane si cine pleaca. Premierul pastreaza insa misterul.

Senatorii si deputatii sunt nemultumiti mai ales de activitatea ministrilor Sebastian Vladescu si Mihai Seitan, criticati in ultimele zile si pentru haosul fiscal. Pe lista neagra mai apar insa si ministrul Agriculturii Mihail Dumitru, cel al Educatiei Daniel Funeriu, dar si cel al Comunicatiilor Gabriel Sandu. Sunt insa voci care spun ca ar trebui sa plece inclusiv ministrul Economiei Adrian Videanu.

Intre timp au aparut informatii ca liberalii ar negocia pe ascuns o posibila intrare la guvernare alaturi de PD-L.

"Nimeni, nici eu, nici altcineva, nici macar un membru al conducerii PNL nu a avut mandat si nu a purtat vreo discutie cu PD-L", explica insa liderul liberal, Crin Antonescu.

La jumatatea lunii octombrie, social-democratii vor depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Crin Antonescu a anuntat ca, in eventualitatea in care Executivul ar fi demis, ar putea negocia intrarea la guvernare alaturi de PSD, dar exclude varianta unui premier din partea social-democratilor.