Boc a precizat ca ministrii Adriean Videanu, Radu Berceanu si Gabriel Sandu si-au depus mandatele de ministru, punandu-se la dispozitia partidului.

Premierul a mentionat ca propunerile de ministri vor fi trimise presedintelui Traian Basescu, potrivit Constitutiei.

El a multumit tututor celor remaniati pentru efortul facut in calitate de membri ai Guvernului.

Constitutia prevede, la articolul 85, ca, in caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Ministrul Economiei Adriean Videanu s-a oferit voluntar sa paraseasca Guvernul pentru a se ocupa mai mult de PDL, potrivit Mediafax.

"As dori sa ma ocup mai mult de partid. Am cerut premierului sa ia in calcul la remaniere si disponibilitatea mea de a renunta la functia de ministru al Economiei", a declarat Adriean Videanu.

O reactie diferita a avut Sebastian Vladescu, vizibil nemultumit de vestea demiterii. "Emil Boc nu are ce sa-mi reproseze. Este o decizie politica, o eroare. Aveam proiecte in derulare, precum acordul cu FMI si CE", a spus fostul ministru al Finantelor.

De asemenea, Mihai Seitan a confirmat faptul ca Emil Boc l-a demis din functia de ministru al Muncii, fara sa comenteze decizia sefului de Guvern. Insa, a tinut sa precizeze: "Nu am nimic sa-mi reprosez".

Declaratii pe acest subiect a facut si fostul ministru al Agriculturii, Mihail Dumitru.

"Am fost invitat de premier la Palatul Victoria. Domnul Boc m-a informat ca sunt pe lista ministrilor care vor fi remaniati si mi-a multumit pentru colaborare. Nu mi-am dat demisia, nu aveam o demisie scrisa. Mi-am luat la revedere si i-am spus primului-ministru ca experienta mea ca membru al Cabinetului a fost interesanta si am exprimat speranta ca ne vom intalni si vom colabora si in viitor, evident, eu din alta postura", a declarat Mihail Dumitru pentru Mediafax.

Ministrii Radu Berceanu, Sebastian Vladescu, Mihai Seitan si Mihail Dumitru au avut discutii separate, joi, la Palatul Victoria, cu primul-ministru Emil Boc, inaintea Colegiului Director al PDL, in care se va decide remanierea Guvernului.

Seful statului a avut o intrevedere cu Emil Boc in cursul diminetii, pe tema remanierii.

Senatorul Ion Ariton a declarat ca "sigur" va accepta postul de ministru al Economiei daca i se va face o propunere in acest sens.

El a sustinut ca nu i s-a solicitat inca sa preia acest post.