Apa de la robinet, mai putine cadouri si folosirea transportului in comun

Printre masurile anuntate in guvernul danez se numara inlocuirea apei minerale cu apa de la robinet, mai putine cadouri pentru deminitari, dar si utilizarea mai frecventa a transportului in comun.

"In Danemarca suntem foarte eficienti in privinta costurilor, asa ca vrem o presedintie eficienta, la un cost scazut", a declarat luni seara ministrul danez pentru afaceri europene, Nicolai Wammen, la o intalnire cu presa la Copenhaga, potrivit EUobserver.

Aratand catre sticlele de apa, Wammen a afirmat: "Este pentru ultima data cand avem sticle de apa pe masa in timpul presedintiei daneze. De acum inainte vom avea doar apa de la robinet", a spus el.

Reducerea cheltuielilor legate de cadourile pentru demnitari si utilizarea mai frecventa a transportului public vor face parte, de asemenea, din strategia presedintiei daneze, care vizeaza diminuarea costurilor la numai cateva zeci de milioane de euro. In comparatie, in a doua jumatate a anului trecut, Danemarca a cheltuit 115 milioane de euro in perioada in care a detinut presedintia UE.

O cina organizata luni seara la resedinta premierului danez, Helle Thorning-Schmidt, a aratat ca implementarea strategiei de reducere a costurilor a inceput deja. Vinul danez alb era insotit de carafe cu apa.

Danemarca a preluat din ianaurie presedentia UE pentru o perioada de sase luni.

Citeste si:

Fitch: Italia reprezinta cel mai serios risc pentru euro. Iesirea Greciei din zona ramane o varianta