"Atentie mare insa la interpretarea acestei cifre (0,2-0,3%). Nu cred ca este niciun motiv ca el sa faca titlul de ziar, pentru ca acesti factori vor contrabalansa cu evolutiile sau implicatiile altor factori care actioneaza asupra inflatiei. Noi de aceea n-am schimbat prognoza de la sfarsitul anului, pentru ca unii factori care credeam ca vor impinge preturile in sus, in special grija noastra legata de preturile la produsele agro-alimentare, s-au disipat pe masura ce am constatat ca avem si umiditate la sol si o primavara relativ sanatoasa", a declarat guvernatorul bancii centrale, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa intrevederea cu delegatia FMI, BM si CE ca bugetarii vor primi de la 1 iunie salariile bugetarilor vor creste cu 8%, restul de pana la 15% urmand sa fie acordat tot in cursul anului 2012, in Luna octombrie sau noiembrie

Rata anuala a inflatiei a coborat in primul trimestru sub punctul central al tintei de 3%, plus/minus un punct procentual, asumate de BNR pentru anul 2012, a aratat Isarescu.

Guvernatorul a precizat ca in pofida efectului de baza nefavorabil, rata medie anuala prognozata a inflatiei se va stabiliza la circa 3% in semestrul II.

Rata anuala a inflatiei a coborat in martie la 2,4%, un nou minim istoric, cresterea preturilor de consum fata de februarie fiind de 0,42%, usor mai mica fata de estimarile analistilor.