Pe lista proiectelor propuse de Ministerul Transporturilor au fost incluse autostrada Comarnic-Brasov (in regim de concesiune), autostrada Sibiu-Pitesti, autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani, autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni, precum si centura de sud si centura de nord a Capitalei (in regim de autostrada).

Pentru Ministerul Economiei a fost aprobata realizarea in regim de parteneriat public-privat a hidrocentralei Tarnita-Lapustesti (investitie in valoare estimata de 1,1 miliarde euro), a unitatilor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda (4 miliarde euro), a termocentralei Doicesti (700 milioane euro) si proiectul AGRI de transport al gazelor naturale lichefiate din Azerbaidjan in Romania.

Pentru Ministerul Mediului a fost aprobata realizarea in acest regim a proiectului de amenajare a canalului Siret-Baragan (200 milioane euro), iar pentru Ministerul Dezvoltarii a fost avizata constructia in cartierul Ghencea din Bucuresti, pe o suprafata de 100 hectare, a peste 10.000 locuinte, dar si reluarea proiectului imobiliar Esplanada din Bucuresti (investitie estimata la aproape un miliard de euro).

Tot pentru Ministerul Dezvoltarii a fost aprobata realizarea in parteneriat public-privat a canalului de navigatie Dunare-Bucuresti si a podului rutier peste Dunare Braila-Tulcea.

Ministerul Sanatatii va construi in acest regim sase spitale regionale de urgenta, dar va derula si un proiect de "punere in valoare" a centrului de sanatate "Ana Aslan", potrivit premierului Emil Boc.

Pentru Ministerul Justitiei a fost aprobata realizarea in parteneriat public-privat a unui penitenciar.

Valoarea estimata a unor proiecte a fost prezentata de seful Guvernului, cu mentiunea ca suma aferenta altor investitii urmeaza sa fie stabilita ulterior, prin studiul de fezabilitate.

Premierul a precizat ca toate aceste proiecte vor fi prezentate in detaliu saptamana viitoare, prin conferinte de presa organizate de ministri.