Legat de criza din zona euro, Dr. Doom a spus ca, desi masurile de austeritate sunt necesare, pe termen scurt nu fac decat sa adanceasca recesiunea.

“Statele din Europa maresc taxele si reduc cheltuielile guvernamentale, ceea ce duce la scaderea veniturilor populatiei si, in consecinta, la reducerea consumului. Fara crestere economica, datoriile nu sunt sustenabile. Este un cerc vicios. Pietele financiare forteaza guvernele sa faca taieri, care duc la recesiune mai adanca, deficite mai mari si, in final, se ajunge la alte masuri de austeritate”, a explicat Roubini.

El a mai spus ca Europa are, in acest moment, nevoie de strategii care sa restabileasca cresterea economica.

Sansele ca lumea sa treaca printr-o “furtuna perfecta”, dupa cum a denumit ceea ce va urma in perioada urmatoare in intreaga lume, sunt de 50%, dar nu in 2012, ci in 2013, 2014 sau 2015, a precizat economistul american. “In acest an, toata lumea rostogoleste cutia de conserva la vale”, a explicat, plastic, Roubini intarzierea cu care politicienii iau masuri pentru combaterea crizei.

"Dr. Doom", omul care a prezis criza financiara mondiala, avertizeaza: Vine “furtuna perfecta”

“Aurul este o investitie foarte riscanta si volatila, iar argintul si mai mult. Nu spun ca nimeni n-ar trebui sa investeasca in aur si argint, dar nu i-as sfatui sa-si puna toate sperantele in aceste investitii. Pentru a castiga din investitiile in aur, jucatorii trebuie sa fie foarte destepti. Altfel, daca nu sunt profesionisti, isi pot arde degetele”, a spus Roubini despre investitiile in metale pretioase.

Intrebat de ce nu are masina, Dr. Doom a spus ca prefera sa-si investeasca banii in arta contemporana, pentru care a dezvoltat o pasiune.

“Nu am nici masina, nici iaht, nici avion. In timpul liber port jeansi, imi plac cultura, artele vizuale si literatura. Imi place arta contemporana si cumpar operele tinerilor artisti chiar inainte sa expuna in galerii, direct din atelierele lor. Este o pasiune, nu o investitie”, a explicat economistul.

Cat despre faptul ca nu s-a insurat niciodata, Roubini a spus: “Petrec trei sferturi din viata calatorind. Nu le poti avea pe toate, trebuie sa faci alegeri. Depinde ce-ti doresti de la viata, daca vrei succes profesional trebuie sa sacrifici viata personala”.

Roubini: Criza datoriilor din Europa este a doua faza a crizei financiare mondiale