De aceste masuri va depinde revenirea salariilor si pensiilor la nivelul actual.

Viteza cu care se reia cresterea salariilor si a pensiilor depinde in mare masura de viteza cu care restructuram numarul de bugetari in administratia publica. Ne-am propus in acelasi pachet de masuri de austeritate o restructurare de cel putin 70.000 de bugetari pana la sfarsitul anului. Ori asta se traduce in revenirea foarte rapida la nivelul actual al salariilor si pensiilor” a declarat Vass.

Pe langa cei 70.000 de disponibilizati din acest an, ar mai putea fi necesara in 2011 concedierea a inca 125.000 de salariati din sectorul de stat.

Cifra reala, concreta va fi rezultatul propunerilor care vin de jos in sus. Fiecare institutie publica este obligata sa-si faca propriile analize de cost-beneficiu, propriile analize pe baza normativelor de personal si standardelor de cost pe care le-am adoptat, respectiv analiza calitatii serviciului public de care raspund” a explicat Andreea Paul Vass.

Potrivit consilierei, este doar un calcul de optimizare.

O analiza la nivel macro iti reclama nevoia de diminuare a numarului de bugetari cu exact surplusul nejustificat economic din anii 2007-2008 cand aveam de-a face cu o supraincarcare a aparatului public cu 250.000 de persoane. Efortul acesta va fi de a ajunge la nivelul de inzestrare cu personal la nivelul anului 2007”, a spus consiliera premierului.