"Nu este foarte departe momentul in care vom fi probabil nevoiti sa analizam aceasta chestiune", a spus Lagarde.

Totodata, seful FMI a avertizat ca intrarea Statelor Unite in incetare de plati sau retrogradarea ratingului statului american ar reprezenta "un eveniment foarte serios". Consecintele unei astfel de situatii nu s-ar opri la granitele SUA si s-ar intinde la nivel mondial, a punctat directorul FMI.

Termenul limita pana la care guvernul american mai are dreptul sa se imprumute, 2 august, se apropie, dar congresmenii republicani si democrati au refuzat pana in prezent sa ajunga la un compromis pentru majorarea pragului de indatorare, in prezent de 14,3 trilioane de dolari, si in privinta cheltuielilor publice si a impozitelor.

Trezoreria SUA a anuntat anterior ca, in cazul in care membrii Congresului nu voteaza ridicarea plafonului datoriei de stat pana la data limita (2 august), guvernul american ar putea incepe sa efectueze plati in functie de prioritati, neglijand unele obligatii financiare.

Citeste si:

Cine are de castigat de pe urma datoriilor Greciei

Iti afecteaza portofelul daca mergi in vacanta in Venetia. Strategia italienilor pentru a evita o posibila catastrofa naturala